Συχνές Ερωτήσεις

Αν ενδιαφέρεστε για μια απλή προσωπική ιστοσελίδα ή μια ιστοσελίδα παρουσίασης θα πρέπει να ακολουθήσετε τα 3 παρακάτω βήματα.

Αναζήτηση, επιλογή και αγορά domain name (όνομα τομέα)

Το domain name είναι η διεύθυνση του ιστοτόπου σας και ουσιαστικά αποτελεί την ταυτότητά σας στον χώρο του ίντερνετ (το δικό μας πχ. είναι www.pixweb.gr ). Γιαυτό και θα πρέπει η επιλογή σας να είναι όσο το δυνατό πιο αντιπροσωπευτική γίνεται και όσο πιο κοντά στην επωνυμία της επιχείρησής σας. Υπάρχει όμως ή πιθανότητα το domain name που θα επιλέξετε να είναι ήδη κατοχυρωμένο από κάποιον άλλον ακόμα και αν δεν βρίσκεται σε χρήση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο η έστω μια παραλλαγή της αρχικής σας επιλογής που δεν θα είναι κατοχυρωμένη. Αν σας φαίνεται πολύπλοκο είμαστε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε και να προτείνουμε λύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της αναζήτησής σας αλλά και να σας συμβουλέψουμε για την αποφυγή λαθών που μπορεί να σας κοστίσουν στο μέλλον. Ένα σοβαρό και συχνό λάθος για παράδειγμα είναι το εξής: To όνομα etaireia.gr είναι κατοχυρωμένο ενώ το etaireia.com είναι ελεύθερο. Θα σας συνέφερε η αγορά της 2ης επιλογής; Αν απευθύνεστε στην παγκόσμια αγορά η απάντηση είναι μάλλον θετική. Αν όμως απευθύνεστε στην ελληνική αγορά τότε η απάντηση είναι καταφανώς αρνητική. Και αυτό γιατί οι μηχανές αναζήτησης δεν θα σας κατατάξουν στο ελληνικό τους ευρετήριο και θα ξεκινήσετε με ένα τρομερό μειονέκτημα από το πρώτο κιόλας βήμα.

Σχεδιασμός sitemap

Το sitemap είναι ουσιαστικά ο σκελετός του ιστοτόπου σας και απαρτίζεται από τις επιμέρους ιστοσελίδες του πχ Αρχική, Προφίλ, Προϊόντα, Επικοινωνία κτλ. Είναι ουσιαστικά το μενού ενός ιστοτόπου. Και ο σχεδιασμός του αποτελεί ένα από τα πρωταρχικά βήματα γιατί έτσι θα μπορέσετε να κατατάξετε και να κατηγοριοποιήσετε καλύτερα τις πληροφορίες που θέλετε να επικοινωνήσετε.

Συγκέντρωση περιεχομένου

Με τον όρο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στα κείμενα και τις φωτογραφίες μιας ιστοσελίδας. Αν για παράδειγμα θα θέλατε να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας στην ιστοσελίδα σας, η φωτογράφηση τους σε όσο το δυνατόν πιο υψηλή ανάλυση και αισθητική αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο asset για την τελική μορφή της ιστοσελίδας. Όσον αφορά τα κείμενα, ακόμα και αν δεν υπάρχουν έτοιμα, δεν υπάρχει πρόβλημα είμαστε στη διάθεση σας να συμβάλλουμε στη συγγραφή τους.

Σε γενικές γραμμές το κόστος μιας ιστοσελίδας θα μπορούσε να διαχωριστεί σε 4 κατηγορίες

Κόστος αγοράς domain name και κόστος φιλοξενίας

Το κόστος αγοράς ενός domain name είναι συνήθως στα 18€ και ανανεώνεται συνήθως κάθε 2 χρόνια. Το κόστος φιλοξενίας (η ενοικίαση του server) ξεκινά από τα 50€ ανά έτος και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 250€ ανά έτος (ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα έχει η ιστοσελίδα σε ταχύτητα, αποθηκευτικό χώρο, επεξεργασία και επισκεψιμότητα).

Κόστος κατασκευής

Το κόστος κατασκευής μπορεί να ποικίλει. Για παράδειγμα διαφορετικό και σίγουρα πολύ χαμηλότερο είναι το κόστος ενός προσωπικού ιστολογίου (blog, portfolio κτλ) ή μιας ιστοσελίδας παρουσίασης από το κόστος κατασκευής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Και αυτό γιατί αφενός η κατασκευή ενός eshop απαιτεί πολύ περισσότερη εργασία και αφετέρου ενδεχομένως για το δεύτερο να χρειαστεί η αγορά επιμέρους υποπρογραμμάτων ή  συνδρομή σε online services.

Κόστος διαχείρισης

Ουσιαστικά πρόκειται για το κόστος ανανέωσης του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Ίσως να πρόκειται για ένα κόστος το οποίο μπορείτε εύκολα να αποφύγετε. Και αυτό γιατί στην Pixweb κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας εγκαθιστούμε εργαλεία τέτοια ώστε να μπορείτε να την διαχειρίζεστε όσο το δυνατόν πιο εύκολα γίνεται μόνοι σας. Επιπροσθέτως κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου της συνεργασίας μας οι υπηρεσίες διαχείρισης είναι δωρεάν. Και όχι μόνο αυτό. Αν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο προσφέρουμε και δωρεάν μαθήματα για το πως θα μπορείτε να διαχειρίζεστε μόνοι σας την ιστοσελίδα σας καθώς και ένα manual διαχείρισης.

Κόστος συντήρησης

Ανά τακτά διαστήματα για το λογισμικό της ιστοσελίδας σας ή για κάποια από τα υποπρογράμματα που υπάρχουν σε αυτήν, προσφέρονται αναβαθμίσεις. Οι αναβαθμίσεις αυτές οφείλουν να εγκαθίστανται καθώς η παράβλεψή τους μπορεί να δημιουργήσει κενά ασφαλείας στην ιστοσελίδας σας. Ωστόσο μια αναβάθμιση δεν συνίσταται να γίνεται από μη ειδικούς και αυτό γιατί πολλές φορές αυτές οι αναβαθμίσεις δεν είναι πάντα συμβατές μεταξύ τους και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την ιστοσελίδα. Αυτό το κόστος είναι ετήσιο και ανέρχεται στα 60€ συν ΦΠΑ

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την κατασκευή μιας απλής ιστοσελίδας (πακέτα basic και advanced) και από τη στιγμή που έχει συγκεντρωθεί όλο το υλικό του περιεχομένου της είναι συνήθως απο 7 εως 14 ημέρες.

Το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα απαιτείται και για μια ιστοσελίδα τύπου bookings & rentals.

Ωστόσο για την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος απαιτείται συνήθως περισσότερος χρόνος (από 15 εως 30 ημέρες). Και αυτό γιατί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα απαιτεί πολύ περισσότερη εργασία και εμπεριέχει συνήθως πολλές παραμετροποιήσεις και ρυθμίσεις. Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα απαιτούνται πολλά στοιχεία που παρέχονται από τρίτους (όπως πχ η έκδοση ενός epos από την τράπεζα σας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές). Και ενδεχομένως να παρουσιαστούν καθυστερήσεις που δεν έχουν να κάνουν με την κατασκευή της ιστοσελίδας.

Το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από τις απαιτήσεις της. Αν και προσφέρουμε 4 διαφορετικά πακέτα που πιστεύουμε οτι καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις απαιτήσεις σας, αυτά είναι μόνο αντιπροσωπευτικά και σε καμία περίπτωση δεσμευτικά. Από την εμπειρία μας πιστεύουμε ότι κάθε ιστοσελίδα είναι ξεχωριστή. Για το λόγο αυτό δεν θα βρείτε αναγραφόμενες τιμές στην ιστοσελίδα μας. Καλέστε μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού και να συζητήσουμε από κοντά τις απαιτήσεις της δικής σας ιστοσελίδας και να σας δώσουμε μια οικονομική προσφορά.

Κάθε ιστοσελίδα αποθηκεύεται σε έναν server και από εκεί είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη στο ίντερνετ. Αν και διαθέτουμε δικό μας server για την φιλοξενία των ιστοσελίδων των πελατών μας και παρέχουμε την υπηρεσία αυτή σε προσιτή τιμή, οφείλουμε να σας ενημερώνουμε πάντα και για επιλογές που παρέχονται από άλλες εταιρίες σχετικά με αυτή την υπηρεσία, οι οποίες επικεντρώνονται αποκλειστικά σε αυτήν (και όχι στο κατασκευαστικό κομμάτι). Και οι οποίες πιθανόν να παρέχουν υπηρεσίες πιο κοντά στις απαιτήσεις σας.

Η διαχείριση μιας ιστοσελίδας αποτελείται κυρίως από την ανανέωση περιεχομένου (φωτογραφίες, κείμενα), την ενημέρωση των προσφερόμενων προϊόντων και την διαχείριση των παραγγελιών (αν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα). Στην Pixweb, το website σας θα έχει προεγκατεστημένα εργαλεία κατάλληλα ώστε η διαχείριση του να είναι άνετη και εύκολη από εσάς. Επιπλέον αν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της συνεργασίας μας θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας προσφέροντας σας  μαθήματα διαχείρισης της ιστοσελίδας και αρκετό κατατοπιστικό έντυπο υλικό με οδηγίες χρήσης.

Μια ιστοσελίδα αποτελείται συνήθως από αρκετά υποπρογράμματα. Αρκετά συχνά οι κατασκευαστές αυτών των υποπρογραμμάτων δημοσιεύουν αναβαθμίσεις για αυτά. Και στα πλαίσια καλής και ασφαλούς πρακτικής αυτά τα υποπρογράμματα πρέπει να εγκαθίστανται. Πολλές φορές όμως προκύπτουν θέματα ασυμβατότητας αυτών των υποπρογραμμάτων και μια ενημέρωση τους θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα μπορούσε να λύσει. Για το λόγο αυτό προτείνουμε η συντήρηση μιας ιστοσελίδας να γίνεται πάντα από ειδικούς. Επιπροσθέτως ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας, έτσι ώστε ακόμα και αν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, να την επαναφέρουμε σε κατάσταση λειτουργίας το συντομότερο δυνατόν.

Η προώθηση μιας ιστοσελίδας ή αλλιώς SEO (Search Engine Optimization) είναι η διαδικασία  βελτίωσης της κατάταξης μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης όπως π.χ.  Google.  Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τις ιστοσελίδες που βρίσκονται στην πρώτη σελίδα της αναζήτησης, οπότε η βελτίωση του SEO έχει κομβική σημασία για την ιστοσελίδα σας.  Στόχος είναι να ανεβάσουμε την ιστοσελίδα στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων της Google. Όσο περισσότερο ποιοτικό περιεχόμενο έχει, τόσο περισσότερο αυξάνεται η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας.

On page SEO

τι είναι: η διαδικασία βελτιστοποίησης κάθε μιας σελίδας ξεχωριστά ώστε να μπορεί να βγει στην αρχική σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης.  Σε αυτή τη διαδικασία  σχετίζονται οι τίτλοι, οι περιγραφές, οι λέξεις κλειδιά, τα links και μη ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα φόρτωσης καθώς και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Off page SEO

τι είναι: Η διαδικασία αυτή αναφέρεται κυρίως στις τεχνικές που πραγματοποιούνται εκτός ιστοσελίδας και μπορούν να πείσουν τις μηχανές αναζήτησης ότι η ιστοσελίδα σας είναι ασφαλής, χρήσιμη και κυρίως αξιόπιστη.

Mobile SEO (responsive design)

τι είναι: Η πλειοψηφία των χρηστών του internet χρησιμοποιούν κινητά smartphones και tablets και η Google έχει σημαντική απαίτηση η ιστοσελίδα να είναι συμβατή για όλους αυτούς τους χρήστες.  Η σχεδίαση της ιστοσελίδας, η ταχύτητα φόρτωσης βελτιστοποιούνται πραγματοποιώντας  mobile friendly tests.

Keyword research

τι είναι: Στη Pixweb αναζητούμε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά για την επιχείρηση σας κατόπιν έρευνας με στόχο πάντα να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με το μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπής.Τι σημαίνει αυτό? Αύξηση των κερδών της επιχείρησης σας με το χαμηλότερο κόστος για εσάς.

Sodial Media Marketing

τι είναι : Από τα πιο σημαντικά στοιχεία του SEO είναι η χρήση κοινωνικών δικτύων.  Τα social media (FACEBOOK, INSTAGRAM, GOOGLE BUSINESS, YOUTUBE, PINTEREST κ.α.) είναι ένα εργαλείο χρήσιμο και αποδοτικό και βοηθάει να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα αποκτώντας  μεγαλύτερο κοινό, εδραίωση του brand name, και περισσότερα links.

Google Ads

τι είναι : Η προβολή στους πελάτες όταν αναζητούν επιχειρήσεις σαν τη δική σας στην αναζήτηση και στους χάρτες της Google.  Είναι διαφημίσεις που εμφανίζονται σε διάφορες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google εντοπίζοντας συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.  Το κόστος αφορά μόνο όταν κάποιος κλικάρει στον ιστότοπό σας ή κάνει κλήση στην επιχείρηση σας.

Το πακέτο μας για SEO περιέχει περιληπτικά :

 • Κατοχύρωση του σωστού domain name (εάν δεν υπάρχει)
 • Δημιουργία της δομής της Ιστοσελίδας ή ανακατασκευή της ήδη υπάρχουσας (εάν υπάρχει)
 • Αναζήτηση και ανάλυση για τα κατάλληλα Keywords
 • Βελτιστοποίηση του περιεχόμενου της ιστοσελίδας
 • Χτίσιμο συνδέσμων
 • Υπηρεσίες adwords και analytics
 • Δημιουργία  facebook page και instagram page
 • Καλύτερη ταχύτητα
 1.  
 1.  

Κάνε την επιχείρησή σου να ξεχωρίζει

Η δημιουργία και η προώθηση μιας ιστοσελίδας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης μέσω του διαδικτύου.  Ανεβάστε το site σας στην πρώτη σελίδα αναζήτησης, επιλέγοντας με μεγάλη προσοχή την εταιρία που θα την πραγματοποιήσει.  Εμείς στην Pixweb έχουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τον τρόπο να το πετύχουμε.

Αποτελεσματική Προώθηση Ιστοσελίδας σημαίνει:

 • Αύξηση της επισκεψιμότητας της  ιστοσελίδας σας στοχευμένα  από τη παθητική οργανική κίνηση
 • Εδραίωση της θέσης της ιστοσελίδας σας στη πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. 
 • Αναγνώρισιμότητα των προιόντων ή των υπήρεσιών που προσφέρετε
 • Αύξηση των πωλήσεων-μεριδίου αγοράς
 • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών
 • Ενίσχυση του εταιρικού σας προφίλ
 • Αύξηση στοχευμένα του πελατολογίου
 • Αυτοματοποίηση των εργασιών ή των υπήρεσιών
 •  

Ας δημιουργήσουμε μαζί την παρουσία που θέλετε να έχει η επιχείρηση σας στο διαδίκτυο, οικονομικά.

Ζητήστε μας προσφορά ή δείτε τα προτεινόμενα πακέτα για τη δημιουργία web site.

Προώθηση ιστοσελίδας  με επιτυχία
 
Στη Pixweb γνωρίζουμε τον τρόπο για να αναρριχηθείτε στις μηχανές αναζήτησης με σίγουρη επιτυχία. 
 • Κύριο μέλημα μας είναι η άνοδος της οργανικής επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας και η κατάκτηση της 1ης σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης (SEO) στην Google.   
Τι σημαίνει ακριβώς προώθηση ιστοσελίδας? Ουσιαστικά σημαίνει ποιοτικό περιεχόμενο.  Πολλές ιστοσελίδες στήνονται πρόχειρα και έχουν χαμηλή ποιότητα, εμείς στην Pixweb σεβόμαστε τον πελάτη και η ανάδειξη της ιστοσελίδας του αποτελεί τον πρωταρχικό μας στόχο.  Η ιστοσελίδα σας θα αναβαθμιστεί πλήρως, θα έχει σωστή δόμηση, χαρακτηρισμό κάθε σελίδας χωριστά με τις απαραίτητες σημάνσεις, απαραίτητα φιλική προς όλες τις κινητές συσκευές (tablets, mobile) και φυσικά χωρίς σφάλματα στον κώδικα.  Ανανεώνουμε τακτικά το υλικό ενισχύοντας τη δυναμικότητα της ιστοσελίδας.
Η προσθήκη άρθρων στο blog της ιστοσελίδας είναι ακόμη ένας τρόπος που ανεβάζουν ταχύτατα την οργανική επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας.  Φροντίζουμε πάντα να ανεβάζουμε πρωτότυπα κείμενα, με ενδιαφέρον, ικανοποιώντας το κοινό του site.
 • Επόμενο βήμα που βοηθάει στην ανάδειξη μιας ιστοσελίδας είναι οι συστάσεις άλλων ιστοσελίδων.  Ποιες ιστοσελίδες μας αναφέρουν;  Τι αξιοπιστία έχουν αυτοί που κάνουν αναφορά στην ιστοσελίδα μας; Η πρακτική του ‘link building’ είναι σημαντική, όσο περισσότερες αναφορές της ιστοσελίδας μας υπάρχουν τόσο το καλύτερο.
 • Ένα ακόμη βασικό κριτήριο της επιτυχίας είναι φυσικά η ικανοποίηση του επισκέπτη της ιστοσελίδας.  Στη Pixweb φροντίζουμε οι ιστοσελίδες να έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν, να λειτουργούν σε γρήγορους servers και ο κώδικας να μην περιέχει σφάλματα.  Χρήσιμη θεωρείται η ιστοσελίδα όπου ο επισκέπτης της δεν εγκαταλείπει αμέσως αλλά παραμένει και περιηγείται για αρκετά λεπτά, και ιδανικά επιστρέφει ξανά και ξανά.
 • Ο ανταγωνισμός είναι ένα ακόμη κομμάτι που λαμβάνουμε υπόψιν.  Ανταγωνιστές θεωρούμε όλους αυτούς  που αντιλαμβάνεται η Google σαν ανταγωνιστές και όχι εσείς.
Γενικά η εμφάνιση στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων χρειάζεται χρόνο και επιμονή για να επιτευχθεί. Οι πρώτες θέσεις στην αναζήτηση της Google αφορούν μόνο 10 αποτελέσματα και βάσει ερευνών είναι και αυτές που κινούνται περισσότερο.  Η Google βέβαια δίνει τη δυνατότητα επέκτασης στο χώρο των αποτελεσμάτων μέσω της υπηρεσίας της “Google Adwords”.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του site σας είναι μέσω: είτε της οργανικής επισκεψιμότητας (όπως αναφέραμε παραπάνω), είτε μέσω των πληρωμένων διαφημίσεων της “Google Adwords”. 
Στη Pixweb είμαστε οπαδοί της οργανικής επισκεψιμότητας, βελτιώνοντας συνεχώς τις ιστοσελίδες οι οποίες είναι βασισμένες σε custom κώδικα.
 
Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.
Αναβαθμίστε την ιστοσελίδα σας και δώστε την ευκαιρία στην επιχείρησή σας να αποκτήσει νέους πελάτες και να αυξήσετε τα κέρδη σας !!
Επικοινωνήσετε μαζί μας για απορίες, και πληροφορίες, και θα βρούμε μαζί την ιδανική λύση για την επιχείρηση σας.