google my business blog image

Google My Business τι είναι & Ποια είναι τα οφέλη; 

Το Google My Business είναι ο διαδικτυακός κατάλογος επιχειρήσεων της Google ( ένας από τους πιο σημαντικούς καταλόγους που θα πρέπει να εμφανίζεστε! ).  Είναι ένα δωρεάν και αρκετά εύχρηστο εργαλείο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την προβολή τους στο διαδίκτυο, και να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.  Μην ξεχνάτε ότι παράλληλα με την καταχώρηση σας στους καταλόγους της Google θα εμφανίζεται η επιχείρηση σας και στους χάρτες Google Maps!

Όταν ένας χρήστης ψάχνει στη Google στοιχεία για μια επιχείρηση, παρέχονται στοιχεία όπως:

  • Διεύθυνση
  • Αριθμός τηλεφώνου & email
  • Ωράρια
  • Σύνδεση με την ιστοσελίδα σας
  • Κριτικές πελατών
  • Εμφάνιση του χώρου σας
  • Εμφάνιση των προϊόντων σας κτλ

όλα αυτά θα προβληθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης και ο χρήστης θα μπορεί εύκολα να βρει ότι ψάχνει.

Το Google My Business αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να βοηθήσει αισθητά στην προσέλκυση νέων πελατών στην επιχείρηση σας.  Η σωστή καθοδήγηση και η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να εμφανιστεί η επιχείρηση σας πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να ξεχωρίσετε την επιχείρηση σας από τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό και να την ανεβάσετε ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν.

Ας δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες και tips που θα σας βοηθήσουν: 

Το Όνομα

Ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την κατάταξη σας στο Google My Business είναι το όνομα της επιχείρησης.  Στην περίπτωση όπου στο όνομα της επιχείρησης υπάρχουν λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το κλάδο σου, τότε διαθέτετε ένα ισχυρό πλεονέκτημα.

Παράδειγμα Λογιστικό Γραφείο “όνομα” ή Οικοδομικά Υλικά “όνομα”.  

Επίσης η Google θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη περιγραφή της επιχείρησης σας ώστε να αποφέρει το υψηλότερο αποτέλεσμα στις αναζητήσεις.  Οι πληροφορίες της επιχείρησης σας στο Google My Business θα πρέπει να είναι ακριβείς, πλήρεις και ελκυστικές.  Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά και βάλτε τις πιο σημαντικές πληροφορίες στις πρώτες γραμμές.

Οι Κατηγορίες

Η πλατφόρμα μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε έως και 10 κατηγορίες στην επιχείρηση μας.  Μέσα από ένα μεγάλο κατάλογο (4.000 κατηγορίες!!) που συνεχώς ανανεώνεται, η επιλογή των σωστών κατηγοριών είναι κρίσιμη.

Μια επιχείρηση πρέπει να αλλάζει και να προσαρμόζει τις κατηγορίες της αναλόγως κατά διαστήματα με κύριο στόχο την καλύτερη απόδοση στην κατάταξη.

Οι Φωτογραφίες

 Πολύ σημαντικό βήμα επίσης είναι να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που προσφέρει η πλατφόρμα, ανεβάζοντας οπτικοακουστικό υλικό.  Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες ή video και να ανανεώνετε το υλικό σε τακτά διαστήματα ώστε να λαμβάνει η Google το μήνυμα πως το προφίλ σας είναι ενεργό και να σας ανεβάζει οργανικά ψηλότερα στη κατάταξη.  Ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό επιλέγοντας τις κατάλληλες φωτογραφίες και videos και κερδίστε νέους πελάτες.

Οι Κριτικές

Οι κριτικές πελατών είναι ένα σημείο που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση.  

Γιατί;  Πρώτον κερδίζουν την εμπιστοσύνη των χρηστών (και των πιθανών μελλοντικών πελατών σας) και δεύτερον ανεβάζουν αυτόματα την σελίδα σας πιο ψηλά & στη σελίδα αναζήτησης αλλά & στο χάρτη!!! Διπλό όφελος!

 Μη διστάζετε να ζητάτε κριτικές από υπάρχοντες πελάτες σας, είτε προσωπικά είτε με άλλο τρόπο πχ email.

Extra Tip : Σημαντικό είναι να απαντάτε σε κάθε κριτική (καλή ή κακή)  με ευγένεια και αμεσότητα.  

Τα Άρθρα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρα έως 300 λέξεις, μαζί με φωτογραφία στο Google My Business; 

Ενημερώστε τους επισκέπτες σας για νέες προσφορές, νέα προιόντα, μια επερχόμενη εκδήλωση που οργανώνεται.  Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα κουμπί (CTA) που προτρέπει το χρήστη να προβεί σε μια ενέργεια όπως πχ να προχωρήσει σε μια αγορά, να πάρει προσφορά, να μάθει περισσότερα κτλ

Τα άρθρα κρατάνε επίκαιρο το προφίλ σας, το ανανεώνουν και τραβούν το ενδιαφέρον.

Συμπερασματικά το Google My Business αποτελεί ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά μια επιχείρηση να προσεγγίσει νέους πελάτες και να αυξήσει τα έσοδα της.

Συνδεθείτε με τους πελάτες σας αξιόπιστα, κατανοήστε το κοινό σας, δυναμώστε τη σχέση σας μαζί του.

Στη Pixweb πιστεύουμε ότι η καταχώρηση στο Google My Business αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι μιας ψηφιακής παρουσίας και για το λόγο αυτό την έχουμε συμπεριλάβει στην υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδας.

Αναλαμβάνουμε ακόμη τη καταχώρηση  στο Google My Business και για επιχειρήσεις που δεν έχουμε κατασκευάσει εμείς την ιστοσελίδα τους.