6 λόγοι γιατί να κάνετε update στην ιστοσελίδα σας

6 Λόγοι για να κάνετε Update την ιστοσελίδα σας

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν αρκεί να έχεις μόνο έναν ιστότοπο.  Πρέπει να φαίνεται καλός, να παρουσιάζει πληροφορίες με σαφή τρόπο και να είναι εύκολα προσβάσιμος.  Πρέπει επίσης να δημιουργεί μια ισχυρή πρώτη εντύπωση και να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Αν δεν είστε σίγουροι πως η τωρινή ιστοσελίδα σας κάνει “καλή” δουλειά, παρακάτω ακολουθούν 11 πτυχές που μπορείτε να εξετάσετε για να αποφασίσετε εάν ήρθε η ώρα για ανανέωση.

1. Ο ιστότοπός σας φορτώνει αργά

Ο ιδανικός χρόνος φόρτωσης είναι κάτω από 4 δευτερόλεπτα.  Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που θα κάνουν τη δουλειά όπως το GTmetrix ή το Pingdom.   Ελέγξτε τον χρόνο που χρειάζεται να φορτώσει ο ιστότοπός σας και ποια αρχεία προκαλούν προβλήματα

2. Φιλικό προς κινητά (Mobile Friendly)

Ακόμη δεν έχετε ιστότοπο φιλικό για κινητα; Αποκτήστε ΤΩΡΑ! Να ξέρετε ότι η Google ενδιαφέρεται για την εμπειρία που προσφέρετε στους “κινητούς” επισκέπτες σας, καθώς πάνω από το 50% της επισκεψιμότητας πλέον, προέρχεται από φορητές συσκευές.

 Εάν δεν είστε σίγουροι πόσοι από τους υποψήφιους πελάτες σας έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο σας μέσω του τηλεφώνου τους (εάν αναρωτιέστε ακόμη), ελέγξτε τα στατιστικά σας, μέσω του λογαριασμού στο Google Analytics, εάν έχετε συνδεδεμένο τον ιστότοπό σας.

3. Ασφάλεια

Ας είμαστε ειλικρινείς, νέος ή παλιός, βασικά οποιοσδήποτε ιστότοπος μπορεί να χακαριστεί.  Η εμπειρία είναι επώδυνη και αγχωτική όταν χάνετε πληροφορίες ή/και πρέπει να ξαναφτιάξετε τα πάντα από την αρχή.  Οι παλαιότεροι ιστότοποι που βασίζονται σε παλαιότερη τεχνολογία έχουν πιο αυξημένες πιθανότητες παραβίασης της ασφάλειας.  Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εγκαθιστάτε τακτικά ενημερώσεις λογισμικού και ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας. 

4. SEO

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.  Υπάρχει blog; Το blog είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ.  Μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους χρήστες και επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, μέσω λέξεων-κλειδιών (keywords), εσωτερικών συνδέσμων και backlinks.

Μην ξεχνάτε ότι οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν το καλό και ενημερωμένο περιεχόμενο.  Κάθε φορά που κάνετε μια ενημέρωση στον ιστότοπο σας, το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν τις σελίδες σας, και υπολογίζουν την κατάταξη σας εκ νέου!  Έτσι εάν διατηρείτε το περιεχόμενο σας ενημερωμένο και έχετε Καλή Ποιότητα, αυτομάτως αυξάνετε τις πιθανότητες να ανεβείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης.  Σε συνδυασμό με ένα όμορφο και λειτουργικό ιστότοπο μπορείτε να εξασφαλίσετε περισσότερες επισκεψεις.

5. Ποσοστό Εγκατάλειψης Υψηλό (Bounce Rate)

Ένα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να ελέγχετε στον ιστότοπο σας.  Αφιερώνετε χρόνο στο SEO και το Μαρκετινγκ, με αποτέλεσμα μεγάλη επισκεψιμότητα στο site σας.  Παρατηρείτε ωστόσο τη στιγμή που θα αποκτήσουν πρόσβαση στην αρχική σελίδα σας ή σε οποιαδήποτε σελίδα στον ιστότοπο σας, θα αναπηδήσουν αμέσως από αυτήν.  Δηλαδή θα φύγουν χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια στο site σας.  Το αποτέλεσμα;  Χάνετε δυνητικούς πιθανούς πελάτες.  Ένα υψηλο Bounce Rate υποδηλώνει ότι κάνει κάνετε λάθος, είτε με το περιεχόμενο, είτε με την πλοήγηση είτε με το συνολικό look and feel στο site σας.  Να σημειώσουμε ότι θεωρείται φυσιολογικό ένα Bounce Rate μεταξύ 40-60% (αυτό ποικίλει ανάλογα τον κλάδο).

Μπορείτε να ελέγξετε το ποσοστό εγκατάλειψης σας μέσω του Google Analytics .  Εάν είναι υψηλότερο από 70% ήρθε η ώρα για έναν επανασχεδιασμό του ιστότοπου.

6. Call To Action ή Κουμπί Προτροπής

Πόσο απαραίτητα είναι; Πολύ! Δεν είναι απλώς ένας σύνδεσμος ή ένα κουμπί που το προσθέτουμε εδώ και εκεί.  Πρέπει να τοποθετηθεί στρατηγικά, ώστε να διατηρεί τους χρήστες σας αφοσιωμένους στον ιστότοπό σας και να περιηγούνται σε περισσότερο περιεχόμενο.  Καθοδηγήστε τους επισκέπτες του site σας και μην τους αφήνετε να αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.  Προσθέστε κουμπιά, εικόνες, βίντεο, κείμενα και άλλα στοιχεία σχεδίασης για να υποστηρίξετε τις καμπάνες των πωλήσεων σας και να μετατρέψετε περισσότερους χρήστες σε υποψήφιους πελάτες σας.

 Ας  συνοψίσουμε

Το website σας είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της επιχείρησης σας.  Εάν είναι ενημερωμένο και λειτουργεί ομαλά, θα βοηθήσει στη περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία της επιχείρησης σας.  

Εμείς στην Pixweb μπορούμε να εγγυηθούμε πως οι εργασίες συντήρησης & όλα τα update γίνονται ολοκληρωμένα και συστηματικά ώστε να μην παρουσιάζονται προβλήματα.

Προσφέρουμε αξιόπιστα και προσιτά πακέτα συντήρησης ιστοσελίδων.  

Βελτίωση SEO-Ασφάλεια-Ενημερώσεις-Αντίγραφα Ασφαλείας-Διαρκή Υποστήριξη.

Ζητήστε μας προσφορά ΕΔΩ .