Τι είναι το SEO Search Engine Optimization

Τι είναι το SEO;

Έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές ότι το SEO, είναι ένα θεμελιώδες εργαλείο για το digital marketing. Αλλά ξέρετε πραγματικά τι είναι το SEO και πως λειτουργεί; 

Ο ορισμός του Seo προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimation και περιγράφει τη μεθοδολογία για την αξιοποίηση των ιστοσελίδων και την κατάταξη τους στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης όπως είναι πχ Google. Με λίγα λόγια βελτιώνει την ποσότητα και την ποιότητα των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας.

Γιατί πρέπει να έχουν SEO όλες οι ιστοσελίδες

Όταν αναζητάτε στην Google μια λέξη ή μια φράση, η Google ψάχνει να βρει και εξετάζει ανάμεσα σε δισεκατομμύρια ιστοσελίδες ποιά αποτελέσματα να σας εμφανίσει. Αυτό το πετυχαίνει με τη χρήση ενός λογισμικού που είναι γνωστό και ως ανιχνευτές ή crawler ή “ρομπότ” ή “αράχνη”.  Είναι ένας γενικός όρος για οποιοδήποτε πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την αυτόματη ανακάλυψη και σάρωση ιστοτόπων ακολουθώντας συνδέσμους από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη. Ο κύριος ανιχνευτής της Google ονομάζεται Googlebot. 

Οι crawlers λοιπόν, πηγαίνουν από σελίδα σε σελίδα και αποθηκεύουν στο ευρετήριο της αναζήτησης της Google πληροφορίες για όλα όσα βρίσκουν σε αυτές τις σελίδες καθώς και άλλο περιεχόμενο δημόσιας πρόσβασης.

Αξιολογούν αυτόματα τα στοιχεία κάθε σελίδας και με βάση τον αντίστοιχο αλγόριθμο κατατάσσουν τα αποτελέσματα και τα παρουσιάζουν στο χρήστη.

Προσοχή, κάθε ιστοσελίδα πρέπει να πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει η Google να τη διαβάσει, να την αξιολογήσει και να τη παρουσιάσει στους χρήστες της.

Εμείς στη Pixweb κατασκευάζουμε τις ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές SEO. Η υπηρεσία αυτή συμπεριλαμβάνεται σε κάθε site που κατασκευάζουμε. 

Πως να βελτιώσετε το SEO

Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο να το κάνετε μόνοι σας σε ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα, αναλαμβάνουμε εμείς να βελτιώσουμε το SEO σας. Κάνουμε τους κατάλληλους ελέγχους, εντοπίζουμε και λύνουμε τυχόν προβλήματα, και οργανώνουμε και υλοποιούμε το κατάλληλο πλάνο δράσης.

Αναλαμβάνουμε επίσης τον συστηματικό έλεγχο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας σας, ώστε να βρίσκεται πάντα σε άριστη κατάσταση και να είναι πλήρως λειτουργική.

Υπηρεσίες που αναλαμβάνουμε (ενδεικτικά) :

  • Έλεγχο Google Indexing
  • Ρυθμίσεις Backlinks
  • Επεξεργασία Meta Descriptions
  • Υποβολή Sitemap στην Google
  • Επιδιόρθωση Λανθασμένων Συνδέσμων
  • Παρακολούθηση Uptime

Server

Μια παράμετρο που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για το SEO της ιστοσελίδας σας είναι φυσικά η επιλογή ενός καλού και ασφαλούς server. Εμείς στη Pixweb συνεργαζόματε με αξιόπιστες εταιρείες webhosting που έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη.  

Για τη Pixweb η βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων σας σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές SEO είναι δεδομένη. Κατασκευάζουμε websites υψηλής ποιότητας που πληρούν τις και τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές. 

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για περισσότερες πληροφορίες!